Mobilhållare för löpning – Midjebälte för telefonen

Ibland kan du vilja ha mobilen med dig när du är ute och springer, då är en mobilhållare som passar för löpning lämplig. Det finns de som föredrar att ha en mobilhållare på armen. Här visar vi exempel på två olika typer av mobilhållare så du kan ta med dig telefonen på löprundan.

Mobilhållare på armen

Bild från Nike.com

En mobilhållare du sätter på ena armen ser ofta ut som en plastficka. Du kommer på vissa åt skärmen och kan sköta saker genom plasten på mobilhållaren, exempelvis byta låt. Detta kan du idag göra på nästan alla hörlurar du köper.

Tidigare var ett argument att det var lättare att koppla hörlurarna till telefonen om den satt närmre huvudet. Det är absolut sant om du idag tillhör den minoritet som fortfarande har hörlurar med sladd. Använder du trådlösa hörlurar är det ett ickebekymmer och du skulle kunna ha telefonen så långt bort som bluetooth signalen räcker – vilket är flera meter.

Fördelen med en mobilhållare på armen är om man vill kunna starta och stoppa ens runda i exempelvis RunKeeper appen. Då kan det vara knöligt att få upp telefonen från ett eventuellt midjebälte.

Du kan köpa en mobilhållare från Nike här.

Midjebälte för löpning som mobilhållare

Midjebälte och mobilhållare FlipBelt
Midjebälte och mobilhållare från FlipBelt

Alternativt finns det midjebälten som du bara sätter runt midjan där du kan ha både telefon, nycklar och kanske en gel. Plats finns för de flesta småsaker du behöver bära med dig. Nackdelen med midjebälte är att det på många modeller tränger in svett i midjebältet, vilket kan göra att bältet själv börjar knappa på mobilskärmen.

Fördelen med midjebälte som mobilhållare är att det är snabbt att få upp telefonen om du kanske vill ta en bild av någonting du springer förbi. Midjebältet du ser på bilden är som en elastisk tub som ligger runt om kroppen med 4 olika öppningar. Där kan man stoppa in exempelvis nycklar och gel, som exemplet visar.

Midjeväska med riktigt bra betyg från Nike

Bild från Nike.com

Detta är en midjeväska du kan förvara telefonen i när du är ute och springer. Den har fått väldigt goda recensioner på Nike.com, framförallt för sin passform. Kommentarerna vittnar om att man har haft både telefon, nycklar och plånbok i den samtidigt när man varit ute och cyklat. Enda negativa recensionen (fortfaran 4-stjärnig) säger att stygnen har börjat gå upp efter några månaders användning. Orsaken till det kan vara många, som att man tvättat i maskin t.ex.

Midjeväskan är tillverkad i 100% nylon, har en reflexdetalj i Nike-loggan, deras så ikoniska ”Swoosh”. Den är försedd med en dragkedja framtill som förhindrar att saker ramlar ur när du springer. Det ger också en fördel att det är lätt att komma åt sakerna, det blir ett större hål att nå grejerna genom än på t.ex. FlipBelt som visas ovan.

En riktigt smidig produkt om du behöver ha med dig telefon på löprundan. Köp den här!