Om oss

Jimmie Johansson, direkt efter 34:43 på 10km.
Jimmie Johansson, direkt efter 34:43 på 10km.

Löpning.nu är en webbplats som drivs av mig, Jimmie Johansson. Jag har under snart ett decennium varit mer eller mindre en inbiten motionslöpare. Som nybliven typ 1 diabetiker hösten 2010, upptäckte jag att mitt blodsocker höll sig på en mycket bättre nivå om motion fanns med i min vardag. Gjorde några försök med att börja springa, men det gick inget vidare de första 2-3 åren. Sedan dess har mina funderingar ofta cirkulerat runt varför det var så svårt att komma igång med löpning. Det är en av grundpelarna till att denna sidan numer finns till.

Omkring april 2014 började ändå löpning komma in som en mer naturlig del i mitt liv. Första gångerna varade mina löprundor cirka 3-4 kilometer åt gången (första passet april 2014), trodde mitt liv var nära sin ände varje gång. Efter två veckor sprangs min första mil, kanske någonsin, även om jag tror vi gjorde det på högstadiet. Första milen finns loggad här.

När detta skrivs är det januari 2021, detta året började jag och min kompis Pétur med att slå personliga rekord på 10km. Mitt inofficiella personliga rekord såhär ca 6,5 år efter första milen lyder nu på 34:43, banan som sprangs var Högby IFs kontrollmätta bana för Sylvesterloppet. Loppet var dock inställt i år till följd av pandemin.

Målet med Löpning.nu är att det ska bli sveriges bästa webbplats för löpning. Drömmen är att skapa en portal som är tillgänglig för alla med intresse för att springa. Har du förslag på förbättringar av sidan är du hjärtligt välkommen att höra av dig till mig på jimmitjoo[snabel-a]gmail.com.